Wat zijn de ideale Facebook Afbeelding formaten?

Ik krijg veel vragen over de Facebook omslagfoto afmetingen, daarom heb ik besloten om hier een apart artikeltje over te schrijven. Op Facebook kun je op je zakelijke pagina een logo en een omslagfoto plaatsen. Om de weergave van deze afbeeldingen zo optimaal mogelijk te maken, moet het Facebook logo en de Facebook omslagfoto een bepaalde afmeting hebben. De optimale afmeting voor beide kun je op deze pagina bekijken. Je kunt zo altijd het juiste formaat logo en omslagfoto voor Facebook maken. Hoe mooi is dat? 🙂

Iedereen die Facebook zakelijk inzet weet het vroeg of laat opeens niet meer: wat zijn ook alweer de afmetingen van het logo en omslagfoto? Om je daarmee te helpen vind je hier een overzicht met alle afmetingen en formaten op een rij.

Facebook logo afmetingen: 180 x 180 pixels.

Je logo wordt op desktopcomputers met een formaat van 160 x 160 pixels, en op smartphones met een formaat van 140 x 140 pixels weergegeven.

Facebook omslagfoto afmetingen: 851 pixels breed en 315 pixels hoog.

De Facebook omslagfoto wordt op computers met een formaat van 851 x 315 pixels weergegeven, en op smartphones met een formaat van 640 x 360 pixels.

Gebruik PNG bestanden voor een scherpe weergave.

Als je nu toch bezig bent: naast de juiste afmetingen is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je Facebook logo en omslagfoto zo scherp mogelijk zijn. Immers: beide afbeeldingen vervullen een hoofdrol op jouw zakelijke Facebook pagina, en zijn daarmee een belangrijk visitekaartje voor je bedrijf. Maar: wil je dat de afbeeldingen snel laden of dat ze scherp worden weergegeven? Gebruik deze richtlijn:

Snelheid: gebruik een JPG afbeelding die niet groter is dan 100 Kb.
Scherpte: gebruik een PNG bestand.

Meer weten? Klik dan hier.

Ik hoop je met dit artikel wat extra op weg geholpen te hebben. Tip: bewaar deze pagina in de favorieten van je webbrowser, dan heb je deze info altijd weer snel op je scherm. Ook handig: alle formaten van Social Media, Klik dan hier.