Instagram staat erom bekend dat zij steeds vernieuwen en functies toevoegen aan hun platform. Ook deze week heeft Instagram een nieuwe feature gelanceerd, namelijk de Quiz Sticker voor Instagram Stories. Heb jij ‘m al ontdekt?

In de factsheet hierboven, gedeeld door Social Media Expert Matt Navarra op Twitter, wordt uitgelegd dat de Instagram Stories Quizsticker een nieuwe manier biedt om betrokkenheid te genereren en om feedback te vragen van je doelgroep op een simpele en interactieve manier. Maar wat is de Instagram Quiz Sticker nou eigenlijk? In deze blog leg ik het je uit.

Instagram Quiz Sticker

Om te beginnen wil ik zeggen dat de Instagram Quiz Sticker niet helemaal innovatief is: andere Social Media kanalen maakten al eerder gebruik van een vergelijkbare functie en daarbij heeft Instagram al een soortgelijke functie, maar daar vertel ik je straks meer over. De Instagram Quiz Sticker biedt simpel gezegd de mogelijkheid om multiple choice vragen te stellen aan jouw volgers. Deze nieuwe functie past helemaal bij Instagram door de toenemde vraag van bedrijven naar meer mogelijkheden om hun doelgroep op een nieuwe en actieve manier te betrekken bij hun content. Een bijkomend voordeel is dat deze vorm van content creatie relatief weinig investering kost.

Instagram Poll Sticker

Zoals ik eerder al benoemd had, heeft Instagram al een vergelijkbare Quiz Sticker, namelijk de Instagram Poll Sticker. Deze werd in 2017 geïntroduceerd en komt voor een groot deel overeen met de Quiz Sticker. Toch zijn er wel verschillen tussen de twee stickers. Het grootste verschil is dat de Instagram Poll Sticker slechts twee keuzemogelijkheden heeft, terwijl bij de Instagram Quiz Sticker maximaal vier keuzemogelijkheden kunnen worden toegevoegd. Daarnaast vraagt de Poll Sticker vaak meer om een mening en de Quiz Sticker om feiten.

Voordelen

De Instagram Quiz sticker is een makkelijke manier om je doelgroep te betrekken bij jouw merk en om je creativiteit te laten zien. Daarnaast kun je volgers jou beter laten leren kennen en kun je zien hoe goed volgers jouw bedrijf nou eigenlijk kennen. Wij zullen de Instagram Quiz Sticker ook zeker inzetten voor onze opdrachtgevers. Zo zullen we door middel van deze Quiz Sticker bijvoorbeeld vragen stellen over de geschiedenis en over het assortiment van een bedrijf.

Tips

Je kunt de Instagram Quiz Sticker op veel denkbare manieren inzetten. Je zou de Sticker bijvoorbeeld kunnen gebruiken wanneer je een nieuw product hebt toegevoegd aan jouw assortiment en deze extra onder de aandacht wilt brengen. Je stelt dan bijvoorbeeld een (niet te moeilijke) vraag over dit product om extra betrokkenheid te genereren. Vervolgens kun je nadat je volgers antwoord hebben gegeven een ‘verken meer’ optie toevoegen, waarbij je volgers omhoog moeten swipen om bijvoorbeeld het product op jouw website te zien. Dit zorgt voor extra conversie 😉

Op welke manier je de Instagram Quiz Sticker ook wilt gebruiken, het zorgt in ieder geval voor een creatieve dimensie aan jouw Instagram Story. Wij zijn in ieder geval helemaal weg van deze nieuwe functie! Jij ook?

Wij adviseren je om deze nieuwe functie vooral uit te proberen, of om ons dit voor jouw bedrijf te laten verzorgen. We doen het met liefde 😉.

Wil je meer weten over de Instagram Quiz Sticker? Klik dan hier!