Handig! Social Media afmetingen 2016. Immers: Social Media is organisch, wat betekent dat het altijd in beweging is. Ik zie dat bijna geen dag op Social Media hetzelfde is, en dat er op de grote kanalen constant allerlei zaken worden aangepast of worden toegevoegd. Nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en veranderingen op design en lay-out: het verandert dagelijks. Ik zou haast zeggen: never a dull moment 🙂

Het opzetten van je Social Media kanalen kan de nodige tijd kosten, zeker als je op zoek moet naar de afmetingen van de afbeeldingen. Deze infographic is echter de ultieme gids hiervoor, zodat je nooit meer hoeft te zoeken! Ieder Social Media kanaal heeft zijn eigen grafische specificaties, waar ook professionele designers hun handen vol aan hebben. Zij kunnen natuurlijk ook niet onthouden welke afmetingen er bij de verschillende social media horen, vooral omdat deze niet op een plek te vinden zijn. Dit probeer ik te verbeteren met deze Social Media afmetingen 2016.

Afgelopen jaar zijn er weer allerlei updates geweest bij alle Social Media kanalen. Je ziet ook steeds vaker dat het visuele aspect een steeds belangrijkere rol krijgt. Formaten en afmetingen voor afbeeldingen worden daarom regelmatig gewijzigd. Ben je het even kwijt wat nu de juiste afmetingen zijn voor afbeeldingen op Twitter, Facebook of LinkedIn bijvoorbeeld?

Ook de ideale formaten voor het instellen van profielfoto’s, logo’s en de omslag veranderen, net zoals de ideale formaten voor afbeeldingen in de Social Media berichten voor jouw bedrijf. Daarom leek het me handig hieronder alle actuele afmetingen voor jouw visuele content op de populairste Social Media kanalen te plaatsen, aan de hand van een zeer complete en duidelijke info-graphic van websitehub.com.

Stel daarom deze pagina in als ‘favoriet’ in jouw browser, zodat je altijd de meest ideale formaten bij de hand hebt. Of: print de info-graphic uit, en je hebt ‘m altijd bij de hand. Succes!

En: als je hulp bij de opmaak van je Social Media kanalen nodig hebt, dan helpt mijn bedrijf je (meer dan) graag! Check: Lees meer over BuzzPartners en waarom we nog geen klant zijn kwijtgeraakt!

 

social media afmetingen 2016