Handig! Wij hebben voor jou de Social Media afmetingen 2019. Social Media is organisch, wat betekent dat het altijd in beweging is. Ik zie dat bijna geen dag op Social Media hetzelfde is en dat er op de grote kanalen constant allerlei zaken worden aangepast of worden toegevoegd. Nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en veranderingen op design en lay-out: het verandert dagelijks. Daarmee veranderen de Social Media afmetingen ook regelmatig.

Verschillen per kanaal

Het opzetten van je Social Media kanalen kan de nodige tijd kosten, zeker wanneer je op zoek moet naar de afmetingen van de afbeeldingen. Ieder Social Media kanaal heeft zijn eigen grafische specificaties, waar ook professionele designers hun handen vol aan hebben. Zij kunnen natuurlijk ook niet onthouden welke afmetingen er bij de verschillende Social Media horen, vooral omdat deze niet op een plek te vinden zijn. Dit probeer ik te verbeteren met deze Social Media afmetingen 2019.

Afgelopen jaar zijn er weer allerlei updates geweest bij alle Social Media kanalen. Je ziet ook steeds vaker dat het visuele aspect een steeds belangrijkere rol krijgt. Formaten en afmetingen voor afbeeldingen worden daarom regelmatig gewijzigd. Weet jij eigenlijk wat nu de juiste afmetingen zijn voor afbeeldingen op bijvoorbeeld Instagram, Facebook of LinkedIn?

Actuele Social Media afmetingen

Ook de ideale formaten voor het instellen van profielfoto’s, logo’s en de omslagfoto veranderen, net zoals de ideale formaten voor afbeeldingen in de Social Media berichten voor jouw bedrijf. Daarom leek het me handig hieronder alle actuele afmetingen voor jouw visuele content op de populairste Social Media kanalen te plaatsen, aan de hand van een zeer compleet en duidelijk overzicht van Frankwatching. Stel daarom deze pagina in als ‘favoriet’ in jouw browser, zodat je altijd de meest ideale formaten bij de hand hebt. Je kunt hem natuurlijk ook uitprinten, zo heb je ‘m altijd bij de hand 😉

Als je hulp bij de opmaak van je Social Media kanalen nodig hebt, dan helpt BuzzPartners je graag. Succes!

Lees meer over BuzzPartners en waarom we nog geen klant zijn kwijtgeraakt!