BUZZPARTNERS-logo-HR

Prinsenstichting

Prinsenstichting is een zorgorganisatie in Purmerend die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblemen of bijvoorbeeld autisme. Alle begeleiders, specialisten en deskundigen hebben samen één doel: mensen helpen het beste uit zichzelf te halen en een eigen leven te leiden. Samen kijken ze naar wat kan: of je nu 1 of 91 bent.

Prinsenstichting is ook voorzien van een communicatieafdeling. Zij regelen alles op het gebied van communicatie, zo ook de communicatie via social media. Echter merkten de medewerkers van deze afdeling dat er alleen al in social media best veel tijd gaat zitten. Je moet namelijk niet alleen bedenken wat je wilt communiceren, maar ook hoe je deze boodschap omzet in een effectieve social media post. Om deze reden had Prinsenstichting in 2015 BuzzPartners ingeschakeld.

Vanaf de start werkten we meteen al nauw samen met Prinsenstichting – met korte lijnen. Prinsenstichting instrueert welke boodschap gecommuniceerd moet worden en wij zetten dit weer om in een krachtig social media bericht met een bijpassende visual. Dit heeft geresulteerd in een mooie groei op Facebook: van 411 naar 4733 likers. Omdat de samenwerking zo soepel verliep, hebben de medewerkers van de communicatieafdeling in 2019 besloten om ook het Instagram account van Prinsenstichting aan ons uit te besteden. Het aantal volgers is in twee jaar tijd al meer dan verdubbeld: van 400 naar 959 volgers. Bovendien hebben we voor Prinsenstichting ook een aparte Facebookpagina: ‘Werken bij Prinsenstichting’. Op deze pagina worden de vacatures van Prinsenstichting geplaatst.

Doordat Prinsenstichting de social media aan ons uitbesteed, kunnen de medewerkers van de communicatieafdeling zich volledig focussen op de boodschappen die gecommuniceerd moeten worden en hoeven zij zich niet meer bezig te houden met de uitvoering. Dat geeft een hoop rust.

Startdatum

01-01-2015

Doelstelling

Boodschappen duidelijk en effectief via social media communiceren

Resultaten

  • Van 411 naar 4733 likers op Facebook in een periode van 6 jaar
  • Het aantal Instagram volgers is binnen twee jaar meer dan verdubbeld
  • Veel interactie op de geplaatste social media berichten

Wat zeggen onze klanten?

Deel gerust dit artikel