BUZZPARTNERS-logo-HR

Social media beheer voor de overheid

Tegenwoordig kan een simpele klik of swipe een enorme impact hebben. 95% van de Nederlanders tussen de 12 en 45 jaar gebruikt namelijk actief een of meerdere social media kanalen. Het effectief en strategisch gebruik maken van social media kan een grote rol spelen in het bouwen van een sterke community die vertrouwen heeft in wat jullie doen. 

BuzzPartners specialiseert zich in het beheren van social media voor o.a. overheidsinstanties, waarbij we ons richten op het vergroten van zichtbaarheid en interactie. Met onze social media strategie zorgen we ervoor dat jouw instantie optimaal communiceert en verbindt via platforms als Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter / X en TikTok, met content die echt spreekt en reageert op wat er leeft onder de mensen.

Wij regelen alles: van die pakkende posts tot het managen van alle reacties, zodat jullie alle tijd kunnen investeren in de operationele werkzaamheden. Hoe klinkt dat?

Waarom social media uitbesteden en inzetten voor de overheid?

Vergroot bereik en zichtbaarheid 
Meer dan 95% van de Nederlanders tussen de 12 en 45 jaar gebruikt actief social media. Voor overheidsinstanties biedt dit een uitgelezen kans om belangrijke boodschappen en diensten te promoten, direct in contact te staan met burgers, en de naamsbekendheid te versterken. Ook is de drempel om zo contact te zoeken met de overheidsinstantie lager, waardoor belangrijke boodschappen vanuit de mensen eerder gesignaleerd kunnen worden.

Bouw vertrouwen en transparantie op
Door regelmatig en consequent te communiceren via social media, versterk je het imago van jouw instantie als toegankelijk en transparant. Dit bevordert het vertrouwen en kan de tevredenheid onder de mensen verhogen.

Interactieve engagement
Social media biedt de mogelijkheid om direct te reageren op vragen en feedback van gemeenschap. Dit verhoogt de betrokkenheid en verbetert de service en ondersteuning die je als overheidsinstantie biedt.

Instagram marketing

Instagram

Wij maken van jouw merk een vertrouwd gezicht op Instagram. Door middel van gerichte advertenties bereiken we jouw ideale doelgroep, vergroten we je zichtbaarheid en stimuleren we betrokkenheid.
Lees meer over Instagram…

Tiktok marketing

TikTok

TikTok’s unieke en dynamische platform biedt nieuwe kansen om een jonger en interactief publiek te bereiken. Ons team is bedreven in het creëren van pakkende content die resoneert met de TikTok-gebruikers. Advertise on Tiktok Lees meer over TikTok…

Facebook marketing

Facebook

Door onze expertise in Facebook-advertising ben je verzekerd van een effectieve strategie die niet alleen de naamsbekendheid vergroot, maar ook leidt tot conversies. Lees meer over Facebook…

Onze strategie: Aantrekken, boeien, binden

Social media berichten: Wij nemen de volledige zorg van jouw social media kanalen over. Onze garanties zijn groei in bereik, meer likes/volgers, en continuïteit. We stellen duidelijke doelen en evalueren de resultaten na 3 maanden; zijn jullie niet tevreden? Dan bieden wij de mogelijkheid om de samenwerking direct te beëindigen.

Persoonlijke aanpak: Elk van onze klanten krijgt een toegewijde social media manager die zorgt voor een strategie die past bij de unieke doelen van jouw overheidsinstantie. Deze social media manager zal zich volledig inlezen in jouw markt en diensten, zodat we met diepgaande kennis beginnen aan de samenwerking. Om jouw doelen zo duidelijk mogelijk op papier te kunnen zetten, komen wij voor een strategische sparringsessie op locatie. 

Content creatie en beheer: Onze professionele fotografen en content creators komen foto’s en video’s maken op locatie, die gebruikt worden voor alle relevante social media posts. Wij zorgen ook voor het analyseren, beheren en beantwoorden van alle interacties met jouw doelgroep, zodat jij je volledig kunt richten op de operationele werkzaamheden.

Waarom als overheid kiezen voor BuzzPartners' social media strategie?

Met onze kennis van de technische én creatieve details van social media marketing, bieden wij voor elke overheidsinstantie die hun online aanwezigheid wil verbeteren, een strategische dienstverlening op maat. Denk hierbij aan onder andere:

 • Bewezen succes in het verhogen van engagement en publieke interactie;
 • Maatwerk strategieën die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke instantie waar wij voor werken;
 • Reguliere updates en duidelijke rapportages die de effectiviteit van jouw campagnes tonen;
 • Elk resultaat van een post en elke rapportage wordt geanalyseerd, op basis van de analyses wordt de toekomstige content geoptimaliseerd, zo is jouw strategie continu in ontwikkeling;
 • Flexibiliteit om aan te passen aan de veranderende behoeften van jouw instantie en de maatschappij.

Voordelen van social media uitbesteden aan BuzzPartners

 • Je houdt meer tijd over voor de operationele werkzaamheden
  Door het beheer van social media uit te besteden aan BuzzPartners, kunnen jij en jouw medewerkers zich volledig richten op de operationele taken. Dit resulteert in een hogere productiviteit en stelt jouw team in staat om zich te concentreren op wat ze het beste doen.
 • Professioneel beheer van alle communicatie
  Onze experts zorgen voor de planning, creatie en het beheer van content. Van informatieve posts tot crisiscommunicatie, wij handelen het af met professionaliteit en zorg, verzekerd door onze garantie op groei in bereik en engagement.
 • Strategische efficiëntie
  We beginnen met een grondige analyse van je doelstellingen en doelgroep. Vervolgens stellen we een op maat gemaakte strategie op die ervoor zorgt dat elke boodschap maximale impact bereikt, zonder dat jouw team zich hoeft te verdiepen in de complexiteit van algoritmes en specifieke trends.

Samenwerken voor succes

De juiste social media strategie als overheidsinstantie is meer dan een leuke foto online plaatsen; het gaat om het bouwen aan een toekomst waarin jouw instantie gezien wordt als dé plek. Met ons aan je zijde heb je toegang tot expertise, tools en strategieën die nodig zijn om dit doel te bereiken. En jij hebt meer tijd over om te focussen op de operationele taken. 

Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken. Jouw succes is ons doel. Laten we samenwerken aan een toekomst waarin jouw organisatie de aandacht krijgt die het verdient!

 

Cor Ofman
Cor Ofman
2023-07-13
Professionele begeleiding en we zijn erg tevreden met het resultaat.
marc de Meijer
marc de Meijer
2023-07-03
Duidelijke uitleg en korte lijntjes. Werkt heel prettig.
Jeffrey K
Jeffrey K
2023-05-06
Vriendelijk team , denken goed met je mee . Nemen de tijd voor je en reageren snel ! Onze pagina is nu altijd up to date dankzij BuzzPartners.
Brigitte Wagenmakers
Brigitte Wagenmakers
2023-04-05
Geweldige partner die al jouw social media uit handen neemt. Toppers!!!
Mario Swartsenburg
Mario Swartsenburg
2022-05-03
We zijn nu net een maand verder en de resultaten zijn al top. Super leuk team , en professioneel!

Of lees hier onze verschillende klantcasussen