BUZZPARTNERS-logo-HR

Winkelcentrum Van der Hooplaan

Winkelcentrum van der Hooplaan is een winkelcentrum in Amstelveen dat bestaat uit 19 verschillende winkels met een aanbod dat varieert van eenvoud tot exclusief. Het winkelcentrum bestaat al sinds 1959. De bezoekers van het winkelcentrum komen niet alleen uit de buurt, maar ook van buiten de stadsgrenzen.

Vanaf mei 2021 mochten wij de Facebookpagina van het winkelcentrum gaan onderhouden. Zelf wisten ze namelijk niet goed hoe ze Facebook effectief konden inzetten. Er werden veel berichten van andere pagina’s gedeeld op de pagina van het winkelcentrum, waardoor ‘eigen’ content ontbrak. En als er sporadisch eigen content werd geplaatst, dan was het vaak van dezelfde winkels. De doelstelling was om alle winkels van het winkelcentrum goed onder de aandacht te brengen en de Facebookpagina meer te laten leven door een hoog bereik onder bewoners in Amstelveen op te bouwen.

Door regelmatig foto’s en video’s te maken bij alle winkels van het winkelcentrum en daarmee sterke, creatieve content te maken, is het aantal likers in 5 maanden al toegenomen met 22%: van 1099 naar 1338. Alle winkels komen nu ook even vaak voorbij op de Facebookpagina. Daarnaast bereiken we – door het gebruik van advertentiecampagnes – ook mensen die de Facebookpagina nog geen like hebben gegeven. Zo wordt er continue nieuw publiek aangetrokken.

De winkeliers zijn blij dat de Facebookpagina nu echt leeft en dat elke winkelier een gelijk aandeel in aandacht heeft. Ook vinden ze het handig dat ze via WhatsApp altijd zelf nog een extra berichtje kunnen insturen, die plaatsen we dan graag extra voor hen op de pagina.

Lees meer over retail marketing

Startdatum

30-04-2021

Doelstelling

De Facebookpagina van het winkelcentrum nieuw leven inblazen en evenveel aandacht voor elke winkel

Resultaten

  • In 5 maanden gegroeid van 1099 naar 1338 likers op Facebook
  • Bereiken van mensen buiten de huidige likers door Facebook advertentiecampagnes
  • Er komen leuke reacties van bezoekers van het winkelcentrum binnen op de geplaatste berichten

Wat zeggen onze klanten?

Deel gerust dit artikel