BUZZPARTNERS-logo-HR

Social Media Trends voor MKB-bedrijven in 2023: Authenticiteit, Video en Conversational Marketing

Als we kijken naar de evolutie van social media, dan is het duidelijk dat het een integraal onderdeel is geworden van het leven van mensen. Het is niet alleen een platform om verbinding te maken en te communiceren met vrienden en familie, maar het is ook een essentieel hulpmiddel geworden voor het bedrijfsleven. In deze blog zullen we de sociale media trends van 2023 bespreken die van belang zijn voor MKB-bedrijven.

Authenticiteit wordt belangrijker dan ooit

In 2023 zullen consumenten steeds meer belang hechten aan authentieke interacties en content op social media. Dit betekent dat MKB-bedrijven zich moeten concentreren op het creëren van content die echt en persoonlijk is. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat ze hun medewerkers laten zien, persoonlijke verhalen delen en hun echte gezichten laten zien. Authenticiteit is de sleutel tot het opbouwen van sterke en duurzame relaties met klanten en het creëren van een loyale community rond je merk.

Video blijft belangrijk

Video is al een tijdje belangrijk op social media en zal ook in 2023 nog steeds een belangrijk onderdeel zijn van de social media strategieën van MKB-bedrijven. Video’s trekken de aandacht van gebruikers en kunnen helpen om het verhaal van een merk op een boeiende en gedenkwaardige manier te vertellen. Korte video’s zoals Instagram Reels en TikTok-video’s worden steeds populairder en zijn een geweldige manier om een ​​jongere doelgroep te bereiken.

TikTok blijft groeien

TikTok is al een tijdje aan het groeien, maar deze trend lijkt zich in 2023 nog verder door te zetten. Het platform heeft inmiddels meer dan een miljard actieve gebruikers en is vooral populair onder jongeren. Als MKB-bedrijf is het interessant om te kijken of je iets met TikTok kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van korte video’s waarin je je product of dienst promoot.

Instagram blijft belangrijk

Instagram is ook in 2023 nog steeds een belangrijk social media platform. Het platform heeft meer dan een miljard actieve gebruikers en biedt verschillende manieren om je merk te promoten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van foto’s en video’s, het gebruik van Instagram Stories en het inzetten van influencers. Zorg er wel voor dat je een duidelijke strategie hebt en dat je content relevant is voor je doelgroep.

Meer focus op conversational marketing

Conversational marketing houdt in dat je als bedrijf in gesprek gaat met je doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld via chatbots of social media messaging. In 2023 wordt conversational marketing nog belangrijker. Het stelt je in staat om meer persoonlijk contact te hebben met je doelgroep en om hen beter te leren kennen. Dit kan leiden tot meer engagement en een betere klantrelatie.

Om af te sluiten, kunnen we stellen dat er in 2023 verschillende social media trends zullen zijn die een aanzienlijke invloed zullen hebben op MKB-bedrijven. Bedrijven moeten zich richten op het creëren van authentieke content en interacties, werken met video, de mogelijkheden van Instagram en TikTok verkennen en meer focussen op conversational marketing. Door deze trends te omarmen en erin mee te gaan, kun je als MKB-bedrijf jouw online aanwezigheid verbeteren en jouw doelgroep beter bereiken.

Hulp nodig met het succesvol maken van jouw MKB-bedrijf op social media? We helpen je er graag bij.

Kimberly BuzzPartnersKimberly Timmer | Social Media Manager

 

Wat zeggen onze klanten?

Deel gerust dit artikel