BUZZPARTNERS-logo-HR

Wat is recruitment marketing?

Hoe zorg je ervoor dat jouw vacatures opvallen in een overvolle arbeidsmarkt? Vandaag de dag gebeurt alles online: winkelen, boodschappen doen, een reis boeken en zelfs daten. 

Online zichtbaar zijn is belangrijker dan ooit. Met recruitment marketing vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf in de regio, versterk je een positieve employer brand en ben je zichtbaar voor een doelgroep die je anders niet gevonden zou hebben.

In onze snel veranderende arbeidsmarkt, waarbij kandidaten vaak tussen meerdere aanbiedingen kunnen kiezen, is het niet langer genoeg om alleen een vacature te plaatsen. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om jouw vacature te laten uitblinken in deze zee van aanbiedingen. Dit is waar recruitment marketing om de hoek komt kijken. In deze blog bespreken we de verschillende onderdelen van recruitment marketing en welke waarde dit kan toevoegen aan jouw organisatie. 

Wat is de waarde van recruitment marketing

Recruitment marketing, het woord zegt het eigenlijk al, staat voor het inzetten van strategische marketingtechnieken, met als doel om jouw organisatie te helpen bij het aantrekken, boeien en werven van het juiste talent. Een van deze strategieën is om de bedrijfscultuur meer naar voren te laten komen, als de ultieme werkplek, waardoor je niet alleen gekwalificeerd talent aantrekt, maar ook de juiste kandidaten die passen bij de cultuur en waarden van jouw organisatie. Dit zorgt ervoor dat de kandidaten zich aangetrokken voelen en zich graag voor langere tijd willen binden. Door een sterke employer branding, het verfijnen van de candidate journey en gerichte communicatie kan dit bereikt worden. Hier komen we later in de blog op terug.

Verschil maken met recruitment marketing

Waar recruitment vaak actieve werkzoekende benadert via kanalen zoals jobboards, gaat recruitment marketing een stap verder door zich te concentreren op het aantrekken van zowel actieve als passieve kandidaten. Door een stevig employer brand te ontwikkelen, worden kandidaten op natuurlijke wijze naar jouw organisatie getrokken.

Verschillende aspecten van recruitment marketing

Employer branding

Bij BuzzPartners begrijpen we het belang van een sterk werkgeversmerk. Het gaat niet alleen om het tonen van de voordelen van werken bij jouw bedrijf, maar ook om het uitdragen van de unieke cultuur en waarden waar jouw organisatie voor staat. Dit is waardevol omdat medewerkers die zich sterk identificeren met hun werkgever over het algemeen meer betrokken zijn, langer blijven en een hogere productiviteit laten zien.

Een duidelijke en aantrekkelijke employer branding maakt het makkelijker om passieve kandidaten te bereiken die misschien niet actief op zoek zijn naar een nieuwe functie en verhoogt ook de kans dat deze kandidaten zelf stappen zetten om contact op te nemen of te solliciteren. Zo heeft een sterke employer brand een positief effect op het wervingsproces door de kandidaat naar jou toe te trekken in plaats van andersom.

Candidate journey

Een optimale candidate journey is belangrijk. We analyseren de verschillende contactpunten waarop een kandidaat interactie heeft met jouw bedrijf, van de eerste kennismaking tot het aannemen van een baan. Ons doel is om elke stap te optimaliseren, waardoor de kans toeneemt dat kandidaten voor jou kiezen.

Data-gedreven strategieën

We gebruiken geavanceerde analytics om de effectiviteit van elke campagne te meten. Zo kunnen we niet alleen zien wat werkt, maar ook waarom het werkt en onze aanpak continu verfijnen voor nog betere resultaten.

Waarom kiezen voor recruitment marketing bij BuzzPartners?

Wij vinden persoonlijk contact belangrijk. Daarom krijg je bij ons altijd een persoonlijke social media manager die ervoor zorgt dat alles rondom social media geregeld wordt. We starten met een strategisch interview op locatie om te bepalen wat jouw persoonlijke doelen zijn. Vervolgens komt onze fotograaf iedere 3 maanden bij jou op locatie om foto’s te maken die wij gebruiken voor de verschillende werkving en social kanalen. Met de berichten die wij plaatsen bereik je duizenden mensen per maand. Geen zorgen: ook de reacties beantwoorden wij tijdens onze ruime openingstijden.

Case Studie: Silverein

Kijk bijvoorbeeld naar onze samenwerking met Silverein, waar we met behulp van gerichte ‘werken bij’ campagnes via Facebook, Instagram en TikTok, een significante groei in sollicitaties en betrokkenheid hebben gerealiseerd.

Online zichtbaarheid waar je blij van wordt!

Wij staan voor eersteklas kwaliteit voor minder. We gaan graag met je om tafel om in kaart te brengen wat de behoeften zijn omtrent social media. Maak een afspraak. Ons enthousiaste team komt graag bij langs om onze werkwijze uit te leggen. Ontdek hoe onze op maat gemaakte recruitment marketing strategieën niet alleen jouw zichtbaarheid verhogen, maar ook de meest geschikte talenten direct naar jouw deur leiden. Laten we samenwerken om jouw recruitment in overdrive te zetten!

Wat zeggen onze klanten?

Deel gerust dit artikel